banner 1280x290 new

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συναντά τους ηγέτες της SWC

 

 

 
 un meeting 5 2017
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρρες λέει στους ηγέτες του κόμματος Simon Wiesenthal: "Η άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει είναι αντισημιτισμός"
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Guterres συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του Κέντρου Simon Wiesenthal στα γραφεία του στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Η συζήτηση κάλυψε ευρύ φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι προσπάθειες να καταστεί η τρομοκρατία έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ο ρόλος του ΟΗΕ στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου αντισημιτισμού στην Ευρώπη, ο τερματισμός της δαιμονοποίησης και της κατάχρησης του Ισραήλ μέσα και από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της UNRWA, της UNESCO Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και τα εμπόδια που παρεμποδίζουν τις προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Ο Ραβίνος Μάρβιν Χιέρ, Κοσμήτορας και Ιδρυτής της ηγετικής Εβραϊκής ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προέτρεψε τον Γενικό Γραμματέα να ανοίξει το δρόμο για τον ΟΗΕ να κηρύξει την τρομοκρατία έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ραβίνος Hier είπε, «πρέπει να είναι πραγματικές συνέπειες για τους δράστες και τους υποστηρικτές των τρομοκρατικών ενεργειών, όπως η recen Υπάρχουν t αυτοκτονίας βομβιστική επίθεση μακελειό σε μια συναυλία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δηλώσει ότι αυτή η μάστιγα είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.»

Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τη σοβαρότητα της τρομοκρατίας και δήλωσε ότι έχει δεσμευθεί να μεταρρυθμίσει την τρέχουσα δομή των Ηνωμένων Εθνών που σήμερα διαθέτει 38 ξεχωριστές οντότητες που ασχολούνται με το θέμα.

Ο κ. Guterres, πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και στενός φίλος του αείμνηστου Προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, τόνισε: «Η άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει είναι αντισημιτισμός» . Απορρίπτει τις εκστρατείες για να διαγράψει την εβραϊκή ιστορία στο Άγιο Γη. "Η ιστορία πρέπει να γίνεται σεβαστή. Η Ιερουσαλήμ είναι μια ιερή πόλη για τρεις θρησκείες ", πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Guterres.

Ο ραβίνος Hier επεσήμανε το χάρτα ίδρυσης της γενοκτονίας της Χαμάς και τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες ως το κύριο εμπόδιο για την ειρηνευτική διαδικασία - όχι για ισραηλινούς οικισμούς. Ο κ. Gutteres, ο οποίος αντιτίθεται στην επέκταση των ισραηλινών κοινοτήτων στη Δυτική Όχθη, αναγνώρισε ότι η Χαμάς πέτυχε να αξιοποιήσει την παρουσία του ΟΗΕ στη Γάζα. Είπε ότι έχει "πολύ ισχυρή δέσμευση να μην επιτρέψει την οργάνωση του UNWRA" στο μέλλον, τον τρόπο που η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ κατά τον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα.
Ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας του Κέντρου, Rabbi Abraham Cooper, ο οποίος διευθύνει την ατζέντα κοινωνικής δράσης του Κέντρου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να μιλήσει κατά νομικών και πολιτικών επιθέσεων σε βασικές εβραϊκές (και μουσουλμανικές) θρησκευτικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της Shechita και της περιτομής. Μια πρόσφατη ομόφωνη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο του Βελγίου παραβιάζει τη Σέχιτα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες κλήσεις στη Σκανδιναβία και τη Γερμανία για την απαγόρευση της περιτομής των εβραϊκών αγοριών μωρών. 

Ο διευθυντής κυβερνητικών υποθέσεων Mark Weitzman, ο οποίος εκπροσωπεί το SWC στα Ηνωμένα Έθνη, περιέγραψε τις πολλές προσπάθειες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναθεώρηση, την επανεξέταση και σε ορισμένες περιπτώσεις την άρνηση της ιστορίας, συμπεριλαμβανομένου του Shoah. Επίσης, συμμετείχε ο Rabbi Meyer H. May, Εκτελεστικός Διευθυντής του SWC.

"Είμαστε βαθιά εντυπωσιασμένοι από το πεδίο των γνώσεων και του ενδιαφέροντος του Γενικού Γραμματέα Guterres σε θέματα που επηρεάζουν άμεσα τον Παγκόσμιο Εβραίο", σημειώνει ο Rabbi Hier, προσθέτοντας: " Ως ΜΚΟ στο ΟΗΕ και στην UNESCO, το Κέντρο Wiesenthal δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Γραμματέα Τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα να εξασφαλίσει ότι όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκού κράτους, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​», κατέληξε ο Rabbi Hier.

 

 

anakainiseis

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

themisnokas

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK