banner 1280x290 new

Φάρμακα: Πώς θα γίνεται η παράδοση σπίτι σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις - Διευκολύνσεις και για τους καρκινοπαθείς

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

f8efe4281b28c4aeeb68fba067b6e539 XL

 

Φάρμακα: Πώς θα γίνεται η παράδοση σπίτι σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις - Διευκολύνσεις και για τους καρκινοπαθείς

Οριστικό τέλος στις ουρές της ντροπής έξω από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με την ψήφιση της διάταξης για την παράδοση ακριβών φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών που πάασχουν από σοβαρές παθήσεις.

Η διάταξη στο διυπουργικό νομοσχέδιο που πέρασε στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει την προμήθεια ακριβών φαρμάκων, όχι από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά από το φαρμακείο της γειτονιάς, για καρκινοπαθείς και άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το Υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

ήρθαν σε προηγούμενη συνεννόηση για τον τρόπο με τον οποίο θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα, έτσι οι χρονίως πάσχοντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν πλέον τις θεραπείες τους από το φαρμακείο της γειτονιάς τους με προγραμματισμένο ραντεβού και να μην υποβάλλονται σε περιττή ταλαιπωρία, στις ουρές των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Η νέα ρύθμιση, που πλέον απλοποιεί σημαντικά χρονοβόρες για τους ασθενείς διαδικασίες, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Συλλόγων Ασθενών, το οποίο δεν είχε τύχει ανταπόκρισης από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στο νομοσχέδιο που εισέρχεται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο, υπάρχουν διατάξεις του Υπουργείου Υγείας οι οποίες ανακουφίζουν βαρέως πάσχοντες συμπολίτες μας & πρέπει να στηριχθούν. Από όλους.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος στις "ουρές της ντροπής" στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ 

Στέλνουμε τα φάρμακα υψηλού κόστους, χωρίς καμία επιβάρυνση, και στα φαρμακεία της γειτονιάς.Προχωράμε τη δωρεάν διανομή τους στο σπίτι".

 

Στο μεταξύ, προωθούνται οι διαδικασίες ώστε τα σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες των ασφαλισμένων που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές, να παραλαμβάνονται πλέον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη των κλινικών, χωρίς ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

Μέχρι σήμερα, όσοι ασθενείς προγραμμάτιζαν χημειοθεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, ήταν υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Με τη νέα ρύθμιση, η παραλαβή θα γίνεται από την κλινική με δική της ευθύνη και οι ασθενείς θα πηγαίνουν κατευθείαν για θεραπεία χωρίς την πρόσθετη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν με το ισχύον σύστημα.

Για να ανταποκριθεί το κράτος στη στοιχειώδη αυτή υποχρέωσή του απέναντι στην ευπαθή αυτή ομάδα των συμπολιτών μας, θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών.

Σε ότι αφορά την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι, έχει ξεκινήσει ήδη, και είναι σε τελικό στάδιο η προκήρυξη για την αναζήτηση εταιρείας μεταφοράς που θα διανέμει κατ’ οίκον τα φάρμακα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Τι προβλέπει το νέο διυπουργικό νομοσχέδιο για τα ακριβά φάρμακα

“Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να διακινεί προς τα ιδιωτικά φαρμακεία ή σημεία διανομής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ή απευθείας στον ασφαλισμένο φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για νοσοκομειακή χρήση και καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση, έπειτα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Η παραλαβή του φαρμάκου από τον ασφαλισμένο πραγματοποιείται με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής, ατελώς, κατά παρέκκλιση των διατάξεων τιμολόγησης”.

Η αρχή, όπως τονίζει η ΝΔ, θα γίνει με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλες ομάδες βαριά ασθενών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 
 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 
 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK