banner 1280x290 new

Νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Screenshot 11 7

 
 
 
Οπως αναμενόταν, κατόπιν επιθυμίας του αποχωρούντος Ιεράρχου και επιλογής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ο αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας εξελέγη χθες, σχεδόν παμψηφεί, νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr
Ο 53χρονος Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου χειροτονείται Μητροπολίτης αύριο Κυριακή το πρωί στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών όπου ήδη σπεύδουν κληρικοί της οικείας Μητροπόλεως, από Αίγιο και Καλάβρυτα.
Ο π. Ιερώνυμος έδωσε χθες νωρίς το απόγευμα τις διαβεβαιώσεις του στην Ιεραρχία τόσο κατά τη διάρκεια της Συνόδου της όσο και αργότερα, κατά την Ιερά Ακολουθία της οποίας προέστη, στο παρεκκλήσιο της Μονής Πετράκη.
>Ο π. Ιερώνυμος ήταν ο επικρατέστερος για την αντικατάσταση του σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου και εξελέγη νωρίς χθες το μεσημέρι κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, με 74 ψήφους έναντι 3 ψήφων που έλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής.
>Προτιμήθηκε από τους περισσότερους Μητροπολίτες -μέλη της Ιεραρχίας- διότι συνδυάζει τη γνώση των ζητημάτων της τοπικής Μητρόπολης, στην οποία υπηρετεί από τη χειροθεσία του ως Μοναχού εδώ και 31 έτη αλλά και για την γνώση επί των εκκλησιαστικών θεμάτων από την υπηρεσία του, εδώ και 19 έτη, στην Ιεραρχία.
ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ
Νωρίς το πρωί χθες στην Μονή, συγκροτήθηκε το τριπρόσωπο της πρώτης ψηφοφορίας, αποτελούμενο από τους πανοσ. πατέρες:
>Ιερώνυμο Κάρμα, Ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου,
> Καλλίνικο Πουλή, Ηγούμενο της Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας και
> Αμβρόσιο Γκουρβέλο, προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Τον Ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στήριξαν στην πρώτη ψηφοφορία 76 Ιεράρχες, τον π. Καλλίνικο Πουλή 14 και τον π.Αμβρόσιο Γκουρβέλο, 7.
Τον π. Ιερώνυμο Καρμά στην πρώτη ψηφοφορία στήριξε το κυρίως σώμα της Ιεραρχίας, με εξαίρεση ορισμένους Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος κυρίως. Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκαν και δύο λευκές ψήφοι.
 
Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος είναι ένας πράος κληρικός, πνευματικό τέκνο του απερχόμενου Μητροπολίτη.
> «Πρόκειται για ένα σεμνό κληρικό που, με συνείδηση ευθύνης εργάζεται στον ιερό αμπελώνα του Κυρίου μας και ο οποίος πιστεύουμε ότι μέσα από τη διακονία του ως ο νέος Αρχιερευς της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μιας Μητροπόλεως με ισοτιμία, εκκλησιαστική και εθνική, θα ευαρεστήσει θεό και ανθρώπους» ανέφερε χθες στην «Π» ο σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
> «Eίναι άνθρωπος ευγενής, αρχοντικός στην ψυχή, καλοσυνάτος στην καρδία και πάντοτε με αγάπη για τον καθένα άνθρωπο. Ενας ακούραστος εργάτης του Λόγου του Θεού και προσωπικά πιστεύω πως σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος εξέλεξε έναν άξιο άνθρωπο ως διάδοχο του πολιού Γέροντος Μητροπολίτου κυρίου Αμβροσίου” δήλωσε χθες ο Καλαβρυτινός στην καταγωγή, Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Βενέδικτος.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο -κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας του Δημητρίου και της Βασιλικής- γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1966 στο Αίγιο. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και γνωρίζει Αγγλικά και Σερβικά.
Σε ηλικία 23 ετών, εκάρη μοναχός στην Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, χειροτονήθηκε διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγίου ενώ, τρία χρόνια αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου 2005, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
Κατά τη θητεία του στην Σύνοδο, διατέλεσε γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων (2001-2010), Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος (17/3/2016 – 13/3/2019) και Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος από τις 13 του περασμένου Μαρτίου. Ηταν παραγωγός θεολογικών εκπομπών στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το Σεπτέμβριο 2003 έως τον Οκτώβριο 2007 και Καθηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, από το 2003. Η ενθρόνιση του θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, σε Αίγιο και Καλάβρυτα.
Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ
Στην Ιεραρχία για να συγχαρεί τον νέο Ποιμενάρχη βρέθηκε χθες και ο αποχωρών κ. Αμβρόσιος. Ο τέως πλέον Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής) ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Καλαβρύτων 41 χρόνια πριν, σαν σήμερα, στις 12/10/1978. Η πορεία του 81χρονου Αμβροσίου στην Ιεραρχία ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου του ’76, όταν εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου.

Τον Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιερώνυμο Κάρμα, εξέλεξε το Σώμα της Ιεραρχίας, νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 74 ψήφους.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκειας της καταμέτρησης ο Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3 ψήφους, ενώ βρέθηκαν δύο λευκές.

Λίγα λόγια για τον νέο Μητροπολίτη:

Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1966 στο Αίγιο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.

Έγινε μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

Επίσης διετέλεσε:

Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από 2001 έως 2010.

Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 17-3-2016 έως 13-3-2019.

Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 13-3-2019 έως σήμερα.

Εθελοντής Παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από Σεπτεμβρίου 2003 έως Οκτωβρίου 2007.

Τέλος διετέλεσε Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου από το 2003 έως σήμερα.

ieronimos karmas 3

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

pitbulneobrosta

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK