banner 1280x290 new

Ανασχηματισμός «ειδικού σκοπού»: Ποιοι βουλευτές βλέπουν κυβερνητικό σχήμα

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Η αναγκαία αναπροσαρµογή των κυβερνητικών µεσοπρόθεσµων στοχεύσεων σε περιόδο βαθιάς ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας αλλά και έντασης στα ελληνοτουρκικά πυροδοτεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, αλλαγές, που αναµένεται να αποτυπωθούν και στο κυβερνητικό σχήµα. Ο ανασχηµατισµός, που κατά πληροφορίες χαρακτηρίζεται από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού… ειδικού σκοπού, δοµείται γύρω από τις ανάγκες που γεννά η άσκηση της απρόσκοπτης ροής και αξιοποίησης του πακτωλού των κοινοτικών κονδυλίων.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Το πιθανότερο σενάριο περιλαµβάνει την αναβάθµιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών, προκειµένου να λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό για τις λεπτοµέρειες διάθεσης των 32 δισ. ευρώ. Ο ίδιος, εξάλλου, αναµένεται να µετάσχει σε ένα συντονιστικό όργανο, που θα κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίµου και θα έχει ως αποστολή την άρση κάθε λογής εµποδίων, πάντα σε ανοιχτή γραµµή µε όλα τα εµπλεκόµενα υπουργεία.

Προσθήκες που θα επιβεβαιώνουν την έµφαση της κυβέρνησης στην άσκηση της ταχύτερης δυνατής ανάκαµψης της οικονοµίας αναµένονται κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών σε µια σειρά κρίσιµων υπουργείων, όπως -µεταξύ άλλων- το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Εργασίας και το Τουρισµού, ενώ στελέχη της απολύτου εµπιστοσύνης του πρωθυπουργικού γραφείου δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν σε θέσεις αναπληρωτών υπουργών, κάτι που συνεπάγεται ότι σε ορισµένα υπουργεία θα υπάρξει ανακατανοµή αρµοδιοτήτων. Βουλευτές όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Ιωάννης Μπούγας, η Ζωή Ράπτη, η Μαρία Κεφαλά συζητιούνται έντονα για είσοδο στο κυβερνητικό σχήµα, ενώ κοντά στην αναβάθµισή τους φέρονται πως είναι και ορισµένες γυναίκες που υπηρετούν ως γενικοί γραµµατείς.

Σε επίπεδο υπουργών οι αλλαγές περιγράφονται ως σηµειακές, καθώς η εικόνα της κυβέρνησης παραµένει σε γενικές γραµµές θετική. Ως εκ τούτου, ευρύτερες αλλαγές, που θα προκαλούσαν και καραµπόλες, εκτιµάται ότι θα θόλωναν το µήνυµα που θέλει να εκπέµψει το Μέγαρο Μαξίµου. Σε κάθε περίπτωση, αλλαγές προεξοφλούνται και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίµου, καθώς η µετακίνηση του Στέλιου Πέτσα και η τοποθέτησή του σε υπουργικό θώκο παραµένει έως και αυτήν την ώρα το πιθανότερο σενάριο.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

Μάσκα Βαρέως Τύπου

maska fb neo 1

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

ΚΑΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

camera ip 23 led

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

ΒΟΥΡΤΣΑ - ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΖΙ

fb ads

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK