• Θίσβη Βοιωτίας : Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο υποθαλάσσιος αγωγός Fenix στην Αργεντινή | e-sterea.gr

  Θίσβη Βοιωτίας : Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο υποθαλάσσιος αγωγός Fenix στην Αργεντινή | e-sterea.gr

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 21:15

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα από τον Θοδωρή Κολυδά

  Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα από τον Θοδωρή Κολυδά

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 20:28

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Λιμενικό: Καταστροφή κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στη Βοιωτία (VIDEO)

  Λιμενικό: Καταστροφή κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στη Βοιωτία (VIDEO)

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 08:11

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • «Καπνός» επιδόματα και επιδοτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

  «Καπνός» επιδόματα και επιδοτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:55

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Ειδική Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ανοιχτή Δομή βραχείας φιλοξενίας προσφύγων Θηβών Βοιωτίας

  Ειδική Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ανοιχτή Δομή βραχείας...

  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:23

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Booking.com

 

Οφειλές στα Ταμεία: Διπλασιάζονται οι δόσεις – Παραγράφονται 10ετή χρέη | e-sterea.gr

Αυξάνονται σε 24 από 12, οι δόσεις για την εξόφληση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

Αλλάζει το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την εξόφληση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς το υπουργείο Εργασίας αναζητά τρόπους να τιθασεύσει την έκρηξη χρεών στον ΕΦΚΑ και να τον τονώσει με ζεστό χρήμα. 

Οι ιθύνοντες του υπουργείου έχουν στα σκαριά ένα νέο και πιο ευνοϊκό ν/σ-πλαίσιο για τα χρέη προς τα Ταμεία, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο. Προμετωπίδα του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ο διπλασιασμός των δόσεων από 12 σε 24,  στην πάγια ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα θα μεταβάλλεται και το «καθεστώς» που διέπει παραγραφές οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, όπου από τα 20 χρόνια ως όριο, μειώνεται στα 10.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Σ’ ό,τι αφορά στην πάγια ρύθμιση για χρέη προς τον ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην εναρμόνισή της με τον αριθμό δόσεων που προβλέπεται στην αντίστοιχη πάγια ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία. Αυτή η νέα συνθήκη θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ασφαλισμένους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καθώς τους παρέχεται ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο,  ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη ρευστότητα των ασφαλιστικών Ταμείων. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα ρύθμιση εκτός από τις 24 δόσεις θα προβλέπονται και 48 δόσεις μόνο στην περίπτωση που η οφειλή καταλογίστηκε από τη διοίκηση μετά από καταγγελία ή επιτόπιο έλεγχο.

Ποιες οφειλές παραγράφονται στη 10ετία

Εκτός από τον διπλασιασμό των δόσεων, με δεύτερη ρύθμιση που θα κατατεθεί,, θα θεσπίζεται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται. Χάρη στη συγκεκριμένη διάταξη, θα ανοίξει ο δρόμος της συνταξιοδότησης, σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και απασχολούμενους,  που λόγω των αυξημένων χρεών προς τον ΕΦΚΑ, ήταν εγκλωβισμένοι.  Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες (κυρίως ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ) θα δουν τα χρέη τους προς το Ενιαίο Ταμείο να ελαφρύνουν έως και 50%, βάσει της απόφασης του ΣτΕ που αφορά μη βεβαιωμένες οφειλές.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι έχουν την ευκαιρία συνταξιοδότησης, χάρη στην ελάφρυνση των οφειλών τους προς τον ΕΦΚΑ, αρκεί, βεβαίως να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Πέραν, βεβαίως της επάρκειας του πληρωμένου χρόνου ασφάλισης και των ηλικιακών κριτηρίων, η σημαντικότερη προϋπόθεση είναι η εξής: το συνολικό χρέος της δεκαετίας, όπου όπως αναφέρθηκε δεν περιλαμβάνει βεβαιωμένες οφειλές και συνθέτεται από ένα μείγμα πρόσθετων τελών, επιβαρύνσεων, οφειλών από αναγνώριση πλασματικών ετών κτλ., να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ για τους επιχειρηματίες και τις 6.000 για τους αγρότες. 

Είναι, μάλιστα, πιθανό εντός του επόμενου διαστήματος το εν λόγω πλαίσιο παραγραφής να γίνει πιο ευνοϊκό, καθώς ήδη δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά.

Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK