Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Σχετικά με την Ελονοσία από τον Ι.Σ. Θήβας

iatrikos sillogos thivas
                   Μένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας για υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση των      πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωσή μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Γεν. Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Aρ.πρωτ.153/132996/31.8.16), μέχρι σήμερα  31 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας δέκα (10) εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που ενδημεί η νόσος.
 Ειδικότερα έχουν εντοπιστεί:
1) Βοιωτία επτά (7) κρούσματα: δύο (2) στο Λεοντάρι, ένα (1)στο Μουρίκι, δύο (2)στα Οινόφυτα,  ένα (1) στο Νεοχωράκι και ένα  (1)στην Καλλιθέα.
2) Εύβοια δυο  (2)κρούσματα στους Καθενούς
3) Φθιώτιδα ένα(1) κρούσμα στην Τιθορέα.    
              Η ελονοσία δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μπορεί να μεταδοθεί από κουνούπι- φορέα προς τον άνθρωπο.
            Λόγω της εύκολης μετάδοσης της ελονοσίας από συγκεκριμένα είδη κουνουπιών (κουνούπια του γένους Anopheles )οφείλουμε να συστήσουμε προς τους επισκέπτες και ασθενείς του Νοσοκομείου απαραιτήτως να εφοδιάζονται με εντομοαπωθητικές αλοιφές ή σπρέι κατά την παραμονή τους στο Νοσοκομείο.
               Δυστυχώς παρατηρούμε ότι, παρ’ όλο που από το Μάρτιο έχουμε απευθυνθεί με επιστολές και ανακοινώσεις στους αρμόδιους φορείς, υπάρχουν ακόμη χώροι, όπως το Νοσοκομείο, στους οποίους δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.
               Θα πρέπει το Νοσοκομείο, έστω και τώρα να φροντίσει να απολυμανθούν οι χώροι εντός και εκτός του Νοσοκομείου, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εντόμων, τα οποία εν δυνάμει είναι επικίνδυνα.
             Ειδικά τώρα, μετά την επικείμενη έλευση των προσφύγων στην πόλη μας, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι φορείς υγείας και πρωτίστως το Γ.Ν. Θήβας.  
            Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να καταλάβει πανικός τους πολίτες διότι δεν θα υπάρξει  κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου, εφόσον τηρηθούν οι απλοί κανόνες προστασίας από τον καθέναν μας.
 Η 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας &Στ. Ελλάδος ενώ θα έπρεπε να είναι αρωγός και πρωτοστάτης στις προσπάθειες ενίσχυσης των δομών  υγείας του Νοσοκομείου μας ,απαξιώνει και υποβαθμίζει το Γ.Ν. Θήβας με την άκαιρη και άσκοπη μετακίνηση ενός παθολόγου από την Θήβα στην Λιβαδειά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε , έχει αποφασίσει την μετακίνηση του ασθενοφόρου στο Κ.Υ.Σχηματαρίου ενώ αυτό καλύπτει τις διακομιδές ασθενών, των εργαστηριακών εξετάσεων και  την μεταφορά μονάδων αίματος από και προς το Γ.Ν. Θήβας.
 Η  κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
      

                 Τέλος με την ευκαιρία ευχόμαστε στο νέο Αναπληρωτή Διοικητή, συμπατριώτη μας, κ. Αντώνιο Αγάτσα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που πρόκειται να αναλάβει  και του δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και ενίσχυσης του Νοσοκομείου.

    Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας


              Η Πρόεδρος    Ο Γεν.Γραμματέας

       Φιλιώ Πρωτόπαπα                                                                     Λουκάς Ανανίκας

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK