Booking.com

 

Νόστιμη συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές

 

Υλικά

 

4 στρογγυλές μελιτζάνες
250 γρ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. ρύζι basmati
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε για 10’ το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Κόβετε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας, αδειάζετε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβετε. Αλατίζετε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τις αλείφετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15’. Κόβετε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε την πιπεριά μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5’. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’. Στο τέλος, προσθέτετε το ρύζι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια για 5’ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και τα προσθέτετε στο ρύζι. Γεμίζετε με αυτό τις μελιτζάνες, τοποθετείτε τα «καπάκια» τους και ψήνετε στον φούρνο, στους 180°C, για 15-20’. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.

 


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK