Booking.com

 

Νέα απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στην Εύβοια

zouras

 

Νέα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούμε από σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στην Εύβοια.
Η κινητοποίηση υλοποιείται ως απάντηση στην προκλητικότητα της εργοδοσίας που συνεχίζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.
Η απληρωσιά έχει ξεπεράσει ακόμα και τους 8 μήνες.

zouras2
Σε εργασιακούς χώρους επικρατούν άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και Ασφάλειας.zouras3
Δεν καταβάλλονται ένσημα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Λόγω της μη καταβολής ενσήμων ορισμένοι συνάδελφοι που έχουν απολυθεί δεν πήραν ούτε το επίδομα ανεργίας ή το πήραν για μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι θα έπρεπε.
Σε πολλούς συναδέλφους η εργοδοσία αλλάζει μονομερώς τους όρους των συμβάσεών τους πραγματοποιώντας βλαπτικές μεταβολές σε αυτές.
Σε άλλες περιπτώσεις εφαρμόζεται σύστημα εκ περιτροπής εργασίας ενώ ταυτόχρονα γίνονται νέες προσλήψεις με χειρότερους όρους, υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες, εργασία μέχρι και 7 μέρες την εβδομάδα.
Η εργοδοσία παρεμποδίζει με κάθε τρόπο τη συνδικαλιστική δράση. Στη συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα, έφτασε στο σημείο να προσκομίσει δηλώσεις παραίτησης συναδέλφων μας από το σωματείο που η ίδια είχε συντάξει και συλλέξει με εκβιασμούς και απειλές. Σκοπός της, όπως πολλές φορές έχει πει, είναι να οδηγήσει το σωματείο μας σε διάλυση ώστε να εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη οργιάζει σε όλα τα τμήματα.
Ιδιαίτερα προκλητική είναι η στάση της εργοδοσίας απέναντι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας και σε άλλους πρωτοπόρους στη δράση συναδέλφους με σκοπό να μας εξαναγκάσει σε παραίτηση, παρά το ότι αναγκάστηκε να σταματήσει προς το παρόν τους σχεδιασμούς για τη μεθόδευση της απόλυσης του ΔΣ.
Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας κλήθηκαν να παράσχουν εργασία σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Οινόφυτα Βοιωτίας ως νυχτοφύλακες. Η εργοδοσία σε αυτές τις εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε πολλά στρέμματα, περίφραξε ένα χώρο 7χ2,5 μέτρα και μέσα εκεί τοποθετήθηκε ένα σιδερένιο κλουβί, 2,5χ1,5 μέτρα ως φυλάκιο. Ο χώρος δεν πληροί κανένα όρο υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας πολύ περισσότερο ξεπερνάει τα όρια των ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης. Πέρα όσων προβλέπονται από την νομοθεσία για αυτήν την εργασία και από τα οποία δεν τηρείται απολύτως τίποτα, επιπρόσθετα δεν υπάρχουν, πόσιμο νερό, τρόπος επικοινωνίας με την εταιρεία, αλλά ούτε καν ηλεκτρικό ρεύμα! Οι συγκεκριμένες άθλιες, τριτοκοσμικές συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί στο ελάχιστο παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, από αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος του σωματείου οδηγήθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής.
 
Η εργοδοσία επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο στα δικαιώματά μας πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο αλλά και στην υποστελέχωση των οποίων ελεγκτικών μηχανισμών που δεν μπορούν να κάνουν και πολλά με το καθεστώς που υπάρχει, αν και τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί από ελέγχους.
Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις ακόμα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπερασπίζονται την επίθεση της εργοδοσίας. Στις 13 Ιουνίου αν και έγινε συνάντηση στην κοινωνική Επιθεώρηση Βοιωτίας όπου καταγράφηκαν τα παραπάνω, η υπηρεσία επιφυλάχτηκε για να πάρει θέση ενώ δεν έχει πάρει ούτε μέχρι και σήμερα. Από εκείνη την ημέρα είναι δύσκολη η επικοινωνία με την υπηρεσία καθώς απουσιάζουν συνεχώς.
Εμπόδια βάζει και η Διοίκηση του ΙΚΑ, πλέον ΕΦΚΑ, γιατί ενώ η εργοδοσία κάτω από την πίεση των κινήσεων του σωματείου μας έκανε ενέργειες για να μπουν τα ένσημα, το ΙΚΑ - ΕΦΚΑ αρνείται να παραλάβει τις ΑΠΔ. Για το ζήτημα είναι ενήμερος και ο πρώην Διοικητής του ΙΚΑ αλλά και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ.
Για αυτήν τη διαμορφωμένη κατάσταση ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο υπουργείο εργασίας ενώ το ζήτημα έχει συζητηθεί μέχρι και στο κοινοβούλιο. Από την άλλη ο πρωθυπουργός είχε μαζί του εκπρόσωπο των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ όταν πήγε στο εξωτερικό για να του ανοίξει νέες μπίζνες.
Οι επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ με αυτές τις πλάτες υλοποιούν αυτήν την επίθεση στα δικαιώματά μας ενώ παράλληλα όπως φημολογείται κάνουν νέες επενδύσεις σε χώρες της βαλκανικής, ξεκίνησαν νέες συνεργασίες και εξάγουν στο ΙΡΆΚ. Εντός της χώρας, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο επιχειρείται να πουληθεί σε νέο επενδυτικό σχήμα που θα είναι μία εξέλιξη μέσα από την οποία κινδυνεύουν και πάλι να χάσουν οι εργαζόμενοι αν εξελιχθεί σενάριο αντίστοιχο με αυτό στα Καρφούρ αλλά και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις.
Όλα αυτά αποφέρουν μεγάλα κέρδη.
Τα όσα βιώνουμε επιβεβαιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν με τα λεφτά που κλάπηκαν από τον ιδρώτα μας για να δώσουν ακόμα περισσότερα κέρδη στους λίγους. Κάποιες φορές οι ίδιοι που ανοίγουν τις επιχειρήσεις, είναι οι ίδιοι τις οδηγούν στο κλείσιμο γιατί έτσι κερδίζουν ακόμα περισσότερα. Αυτοί που θέλουν τις επιχειρήσεις μόνιμα ανοιχτές είναι οι εργαζόμενοι αποκλειστικά και μόνο, αλλά ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να παλέψουν, παράλληλα με την πάλη για τα δικαιώματα, για να καταργήσουν τους ίδιους εκμεταλλευτές τους.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε στον μοναδικό δρόμο που έχουμε για να υπερασπιστούμε τις ζωές τις δικές μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας. Στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για τα δικαιώματά μας, για μία καλύτερη ζωή.

Η  Διοίκηση

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, 6943016763, 6972696008, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 297    Χαλκίδα 26/06/2017


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK