• «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»: Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του Βασίλη και των άλλων θυμάτων (ΦΩΤΟ)

  «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»: Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του Βασίλη και των άλλων θυμάτων (ΦΩΤΟ)

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 14:13

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Έρχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  Έρχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 14:04

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά της Χαλκίδας – Μια σύλληψη - Δέκα προσαγωγές | e-sterea.gr

  Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά της Χαλκίδας – Μια σύλληψη - Δέκα προσαγωγές | e-sterea.gr

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:40

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5

  Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 08:44

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους

  Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς,...

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:00

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Booking.com

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

metanastes

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στο θέμα των συνθηκών ζωής των προσφύγων στην περιοχή μας και ειδικότερα στο στρατόπεδο της Ριτσώνας. Ήδη μέχρι προχθές είχαν καταγραφεί δέκα κρούσματα ηπατίτιδας εξαιτίας των απαράδεκτων και επικίνδυνων συνθηκών ζωής. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ζεστό νερό ενώ τα λύμματα από τις ελάχιστες τουαλέτες βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ζητάμε να εξεταστούν και να εμβολιαστούν όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο. Άμεσα να ληφθούν όλα  τα απαραίτητα μέτρα  και να προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό με ευθύνη των κρατικών δομών και του υπ. Υγείας για την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα αυτών των ανθρώπων και κύρια των τριακοσίων περίπου μικρών παιδιών.

Την περασμένη βδομάδα, η αδιαφορία της κυβέρνησης  είχε και  πάλι θύματα από τους Σύριους πρόσφυγες  .  Δύο ανήλικα παιδιά 14 και 16 χρονών τραυματίστηκαν από την κατάπτωση τμήματος της στέγης σε κτίριο στον καταυλισμό στη Ριτσώνα.   Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη. Τα δύο ανήλικα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, αφού κατάφεραν ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την εξέταση διέγνωσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν για τέσσερις μέρες στη χειρουργική κλινική.

Αυτά τα γεγονότα αναδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης και την ανάγκη υιοθέτησης της θέσης  του ΚΚΕ  για  δημιουργία αποκλειστικά ανοιχτών, δημόσιων και προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτά τα κέντρα να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. Όσοι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να γίνεται άμεση και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Τέτοιοι χώροι δεν μπορούν να είναι ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, πρώην στρατόπεδα κ.ά. Πρέπει να είναι ελεύθερα κτήρια του δημοσίου, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται, ασφαλή και κατάλληλα διασκευασμένα για την αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων.

Για τα παιδιά των προσφύγων χρειάζεται άμεσα κρατική παρέμβαση εκπαιδευτικής στήριξης, δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, παίρνοντας υπόψη τη ρευστότητα για τη χώρα της τελικής εγκατάστασής τους. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με επίκεντρο τις δομές στις οποίες βρίσκονται τώρα οι πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την πορεία και τους ρυθμούς παραμονής τους στης Ελλάδα.

Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να περιμένει, δεν δέχεται αναβολή και δεν αφορά τον Σεπτέμβρη του 2016. Για τα παιδιά αυτά η εκπαιδευτική στήριξη μέσα από διάφορες μορφές είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Είναι κρίσιμο αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ζουν –όσο αυτό είναι δυνατόν- σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, φυσική αγωγή κ.ά.

Απαιτείται επίσης η ψυχολογική στήριξη των παιδιών αυτών από ειδικούς, καθώς είναι φανερό ότι υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες και βιώματα που πρέπει να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν.

Η οργάνωση αυτής της παρέμβασης πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα επιλέξουν να μείνουν τελικά και να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και πλήρη ένταξη τους στο δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια. Να αξιοποιηθούν όλα τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας (π.χ. δημιουργία τμημάτων υποδοχής), η  πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού και η δημιουργία αντίστοιχα όλων των κατάλληλων υποδομών που χρειάζονται σ΄ αυτή την προσπάθεια.

Σας καταθέτουμε υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τανάγρας για την απαράδεκτη κατάσταση  και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν και στο Κέντρο Προσφύγων στα Οινόφυτα. Στο καταυλισμό «φιλοξενούνται» αυτή την στιγμή περίπου 700 άτομα ανάμεσά τους εκατοντάδες μικρά παιδιά και γυναίκες.

01-08-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK