Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

ΠΑΜΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ για τους πρόσφυγες

pame

Το ΠΑΜΕ καλεί τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα, τους λαϊκούς μαζικούς φορείς και τις Λαϊκές Επιτροπές να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών στην Ελλάδα ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Η κατάσταση στα περισσότερα Hot Spot και άλλα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών είναι τραγική. Εκτός από το κύριο πρόβλημα που είναι ο εγκλωβισμός, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαράδεκτες, συχνά άθλιες συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς, που έχουν παραδοθεί από την κυβέρνηση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χωρίς απαραίτητες υποδομές, με τους περισσότερους να ζουν σε σκηνές για δεύτερο χειμώνα, με τεράστιες ελλείψεις σε φαγητό, με ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, υγείας και περίθαλψης. Εκτεθειμένοι το καλοκαίρι στη ζέστη και το χειμώνα στο κρύο, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, προσπαθούν να επιβιώσουν ολόκληρες οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Ιδιαίτερα στα  νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου η κατάσταση στα λεγόμενα hotspots είναι τραγική, με τα περισσότερα από αυτά να φιλοξενούν διπλάσιο, ακόμη και τριπλάσιο αριθμό από τις δυνατότητες που έχουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, την παρουσιάζει ως μονόδρομο για τον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος, εκβιάζοντας το λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

 Άφησε περιθώριο στη ρατσιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή να στήνει προβοκάτσιες κατά των προσφύγων και του ντόπιου πληθυσμού, να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο στους εργαζόμενους και το λαό. Να τους στρέφει ενάντια σε γυναίκες και παιδιά, που το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου.

Εξοργίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες. Πιστή στις πολιτικές της Ε.Ε. και το δόγμα του ΝΑΤΟ, έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες. Προσφέρει γη και ύδωρ για την επιτυχία των δολοφονικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που, για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες, σκορπάνε τις βόμβες τους στη Συρία και αλλού. Υπόσχεται και προπαγανδίζει σε όλους του τόνους την επιθυμία της να εμπλέξει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς, να μπουν σε αυτό τον κύκλο αίματος που μόνο στόχο έχει να αβγατίσει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Κλείνουμε τα αυτιά μας και απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους της Χρυσής Αυγής  και άλλων φασιστοειδών που κατηγορούν τους πρόσφυγες, για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:

    Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
    Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.
    Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hot spot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.
    Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση
    Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
    Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
    Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.
    Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
    Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
    Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Κανένας εργαζόμενος να μη χύσει το αίμα του για ξένα ταξικά συμφέροντα.

***********

وقفةاحتجاجية يوم 16 كانون الأول/ديسمبر في الساعة 18:00 من أجل اللاجئين

تدعو جبهة النضال العمالي "بامِه" النقابات العمالية في اليونان، والمنظمات الجماهيرية الشعبية واللجان الشعبية لتعزيز تضامنها مع اللاجئين والمهاجرين الذين يعانون. لكي تتبنى النقابات قضية مشاكل المهاجرين واللاجئين إلى جانب كفاحها من أجل حل مشاكل الطبقة العاملة في بلادنا، والنضال من أجل حماية العاطلين عن العمل و كافة من يعانون من الفقر والعوز، و مع النضال من أجل حياة أفضل للعمال في اليونان بمعزل عن عرقهم أو لونهم أو دينهم.

مأساوي هو الوضع في معظم النقاط الساخنة و مراكز تجميع المهاجرين. فعدا مواجهتهم لمشكلة احتباسهم الرئيسية، عليهم أيضاً، مواجهة الظروف المعيشية غير المقبولة، و المزرية غالبا في المخيمات، التي تم تسليمها من قبل الحكومة إلى المنظمات غير الحكومية. مع غياب البنية التحتية اللازمة، و مبيت معظم السكان في الخيام لفصل الشتاء الثاني على التوالي، و وجود جوانب قصور هائلة في مجال الإطعام، و تردي الأوضاع الصحية، والرعاية الصحية. حيث يتواجدون عرضة لحرارة الصيف وبرد الشتاء، دون إيصال خدمات التعليم لجميع الأطفال، ضمن محاولة للبقاء على قيد الحياة من قبل عائلات بأكملها و نساء و أطفال صغار.

كما و مأساوي على وجه الخصوص، هو وضع ما يعرف بالنقاط الساخنة في جزر شمال و شرق بحر إيجه، التي يستضيف معظمها ضعفي وثلاثة أضعاف إمكانياتها.

إننا نطالب هنا والآن: بضمان ظروف معيشية إنسانية وكريمة لإيواء كافة اللاجئين و المهاجرين. و بالترتيب الفوري لنقلهم إلى مناطق إيواء لائقة، مع إعطاء الأولوية للنساء الحوامل والأسر التي لديها أطفال و للمعاقين. كما و ضمان التغذية الكافية والرعاية الصحية.

إن المسؤول الرئيسي عن هذا الوضع يتمثل بحكومة حزبي سيريزا و اليونانيين المستقلين. التي وضعت توقيعها السافر على جميع قرارات الاتحاد الأوروبي التي تحتجز اللاجئين في اليونان، مع موافقة باقي الأحزاب البرجوازية. لقد وقعت على اتفاقها مع الاتحاد الأوروبي و تركيا الذي يحتجز اللاجئين على نحو مزدوج في جزر بحر إيجه، و هو الإتفاق الذي تنفذه بحذافيره، مقدمة أياه، على أنه مسار إجباري للتخفيف من مشكلة اللاجئين، مع ابتزازها للشعب، وقت تصاعد عدوانية الطبقة البرجوازية التركية تجاه حقوق بلادنا السيادية.

و هي عبر ذلك، أوجدت هامشاً لنصب استفزازات و فتنٍ من قبل منظمة الفجر الذهبي العنصرية النازية، ضد اللاجئين والسكان المحليين، لكي تصب سم عنصريتها
...

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK