Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Νέα έργα και δράσεις αποφασίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Νέα έργα και δράσεις αποφασίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς  Ελλάδας | Δυτικές ματιές


Νέα έργα και δράσεις δρομολογήθηκαν κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε το σώμα για την έξαρση της πανδημίας στην Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, όπου ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 1,43 από το 0,93 της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, η Π.Ε. Βοιωτίας βρίσκεται στο 62%, η Π.Ε. Εύβοιας στο 56%, η Π.Ε. Φθιώτιδας στο 51%, η Π.Ε. Φωκίδας στο 43,5% και η Π.Ε. Ευρυτανίας στο 40%. Με αυτά τα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προανήγγειλε νέο κύκλο δράσεων για την προώθηση των εμβολιασμών και την συνδρομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε:

-      Η «Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο της περιοχής Αράχωβας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας», προϋπολογισμού 690.000€.

-      Η «Βελτίωση υφισταμένης δευτερευούσης επαρχιακής οδού Καναβάρι – Ξηρονομή» στην Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 464.000€.

Ομόθυμα και για άλλη μια φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αντέδρασε στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συγκεκριμένα, γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΤΣΟΥΚΚΑ ΔΕΜΕΝΙΤΗ», ΙΣΧΥΟΣ 60 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΥΡΓΑΡΙ» ΙΣΧΥΟΣ 70 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΙΟΥΤΣΑ» ΙΣΧΥΟΣ 15MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΧΡΟΥΣΗ» ΙΣΧΥΟΣ 15 MW ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΕΛΙΑ», ΙΣΧΥΟΣ 15MW ΣΤΗ Δ.Ε ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΔΙΣΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ».

Συγκροτήθηκε, επίσης, Περιφερειακή Επιτροπή για τις δράσεις μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, στην οποία προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και συμμετέχουν οι: Μαρία Αναγνώστου, Σπύρος Νικολάου, Σπύρος Λάμπου, Κατερίνα Μπατζελή, Αντώνης Βούλγαρης και Τάσος Βελισσαρίου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: 

«Η συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου ολοκληρώθηκε με την ένταξη νέων έργων και μελετών, αλλά και με την υποβολή πρότασης ένταξης έργων ύψους 38 εκατ. ευρώ, για δημοτικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη βόρεια Εύβοια.

»Παράλληλα μιλήσαμε για την έξαρση της πανδημίας και ενημερώσαμε για τον νέο κύκλο δράσεων που θα ανοίξουμε, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή της, με την προώθηση των εμβολιασμών και όχι μόνο.

»Πέραν αυτών, συγκροτήσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διοργανώσει δράσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Νιώθουμε την υποχρέωση να τιμήσουμε και αυτή την ιστορική επέτειο, όπως κάναμε και με την επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821».

 

 

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: 

«Η έξαρση της πανδημίας, ειδικά στην Π.Ε. Φθιώτιδας, μας υποχρέωσε στην διεξαγωγή συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά δεν μας εμπόδισε να δουλέψουμε ξανά για το καλό του τόπου μας.

»Παρά τις λίγες και στιγμιαίες εντάσεις, η συνεδρίαση υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική. Εντάξαμε νέα έργα και παράλληλα υποβάλλαμε πρόταση χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων στην βόρεια Εύβοια.

»Ομόθυμα και για άλλη μια φορά, είπαμε “όχι” στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Έχουμε ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και το αποδεικνύουμε στην πράξη»

 

 

 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK