• Θίσβη Βοιωτίας : Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο υποθαλάσσιος αγωγός Fenix στην Αργεντινή | e-sterea.gr

  Θίσβη Βοιωτίας : Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο υποθαλάσσιος αγωγός Fenix στην Αργεντινή | e-sterea.gr

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 21:15

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα από τον Θοδωρή Κολυδά

  Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα από τον Θοδωρή Κολυδά

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 20:28

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Λιμενικό: Καταστροφή κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στη Βοιωτία (VIDEO)

  Λιμενικό: Καταστροφή κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στη Βοιωτία (VIDEO)

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 08:11

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • «Καπνός» επιδόματα και επιδοτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

  «Καπνός» επιδόματα και επιδοτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:55

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Ειδική Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ανοιχτή Δομή βραχείας φιλοξενίας προσφύγων Θηβών Βοιωτίας

  Ειδική Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ανοιχτή Δομή βραχείας...

  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:23

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Booking.com

 

Γαλαξίδι: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Μικρασιατικό Μινόρε» | e-sterea.gr

Μια εκδήλωση μνήμης για τον μικρασιατικό πολιτισμό με τίτλο «Μικρασιατικό Μινόρε».

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 300 περίπου συμπολίτες μας το Σάββατο 30 Ιουλίου, στο λιμάνι του Χηρόλακα, στο Γαλαξίδι.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Μνήμες από την εγκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων στην Φωκίδα αλλά και μουσική, τραγούδια, χοροί και γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες παρουσιάστηκαν αρμονικά στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γαλαξιδιωτών με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών.

Εισαγωγή και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Μάρω Τασιού Γουργουρή, η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξία της μικρασιατικής μουσικής σαν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του πολιτισμικού πλούτου που κουβάλησαν μαζί τους οι πρόσφυγες.

Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Νίκος Καζατζόπουλος, που ανέπτυξε γλαφυρά και με βιωματικό τρόπο ένα θέμα που έχει μελετήσει μοναδικά, την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ιτέα και τις προσπάθειες τους να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία. Οι πρόσφυγες μας είπε ο καθηγητής αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην ένταξη τους, συνάντησαν καχυποψία και εχθρότητα από την τοπική κοινωνία και μόνο έπειτα από πολλά χρόνια έγιναν αναπόσπαστο τμήμα της πόλης.

Επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση με σύντομες παρεμβάσεις οι κ.κ.: Σπυρίδων Μπαρλιακός, Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις οικογένειες των Μικρασιατών προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί στο Γαλαξίδι και μάλιστα ονομαστικά στους απογόνους των που υπάρχουν σήμερα, η κα Κούτρα, η οποία επεσήμανε την ευνοϊκή αντιμετώπιση που είχαν οι οικογένειες των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο Γαλαξίδι σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξιδίου κ. Παναγιώτης Κούκος.

Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας τραγούδησε πέντε πανέμορφα τραγούδια της Μ. Ασίας με τον κόσμο να σιγοτραγουδά μαζί.

Ακολούθησε προβολή συναυλίας και χορού της Μ. Ασίας, Στην οθόνη μας προβλήθηκε συναυλία με μικρασιάτικα τραγούδια και χορούς. Η προβολή που πραγματοποιήθηκε από τον δραστήριο Γαλαξιδιώτη κ. Γιώργο Κεχαγιά, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα της εκδήλωσης μετέφερε στους συμμετέχοντες λίγη από τη χαρά της ζωής που φαίνεται ότι αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Μικρασιατών.

Μοναδική αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή εθελοντριών και εθελοντών που μαγείρεψαν εξαιρετικά Μικρασιατικά εδέσματα δίνοντας ένα ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά. Η κ. Μαρία Αμπατζή, η κ. Ρούλα Καλία, ο κ. Θανάσης Καμβύσης, η κ. Χάρις Καννίδου, η κ. Μαρία Κεχαγιά, η κ. Αθανασία Κούκα, η κ. Ζωή Κούτρα, η κ. Μαρία Μαρδάκη, ο κ. Γιώργος Μηνάς, η κ. Βιολέττα Μιχοπούλου, ο κ. Νίκος Παρισούλης, η κ. Μαρία Πούλιου, η κ. Διαμάντω Ράπτη, η κ. Μακρίνα Σκαφτούρου, η κ. Ντίνα Σουλάντζου και η κ. Λιλή Τουρνατζή μας χάρισαν καταπληκτικές μικρασιατικές γεύσεις.

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Ευθύμιος Γρίβας, ο τέως Δήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Νικόλαος Γουργουρής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γαλαξιδιωτών κ. Ζωή Κούτρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γαλαξιδίου κ. Ελένη Κουμπούρη, ο Πρόεδρος των Φιλών του Μουσείου κ. Αθανάσιος Παρασκευάς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Γάλαξα» κ. Λουκάς Γκούλντας.

 

Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK