• Κακοκαιρία ARIEL: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Κακοκαιρία ARIEL: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 09:58

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Σεισμός τώρα: Στο πόδι Αττική, Βοιωτία, Εύβοια - Έπεσε το Γεωδυναμικό

  Σεισμός τώρα: Στο πόδι Αττική, Βοιωτία, Εύβοια - Έπεσε το Γεωδυναμικό

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 20:32

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Σεισμός αισθητός στην Θήβα και Αθήνα | e-sterea.gr

  Σεισμός αισθητός στην Θήβα και Αθήνα | e-sterea.gr

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 20:15

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Αλίαρτος: Σύλληψη 4 ατόμων για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

  Αλίαρτος: Σύλληψη 4 ατόμων για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 12:58

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Α. Τσελέντης : Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες – Περιμένω σεισμό κοντά στο 6 σε βάθος 5ετίας | e-sterea.gr

  Α. Τσελέντης : Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες – Περιμένω σεισμό κοντά στο 6 σε βάθος...

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 12:02

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

lymperi banner new

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. 

Larko

 

Αν δεν επιστρέψουν στην εργασία οι 6 συνάδελφοι που απολύθηκαν από το δουλεμπορικό γραφείο της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ,

την  Δευτέρα 28/11/22 προχωράμε  σε τετράωρη στάση ανά βάρδια (τις τέσσερις τελευταίες ώρες) σε συντονισμό με την απόφαση του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

 

 

Το πρωί της ίδιας μέρας και ώρα 11.00 πμ στη διασταύρωση Μαρτίνου όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειές μας και τους κατοίκους της περιοχής μας θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

 

 

Όλοι μαζί, μια γροθιά, θα νικήσουμε.

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

    Το αποτέλεσμα για την εξέλιξη των διαγωνισμών στη ΛΑΡΚΟ αργεί να ανακοινωθεί γιατί στην Κυβέρνηση «εξετάζουν» πώς θα «σερβίρουν το ψάρι για κρέας». «Εξετάζουν» με ποια επιχειρηματολογία απέναντι στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό θα δώσουν τα μοναδικά μεταλλεύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αποθέματα των οποίων καταγράφονται σε 2 εκατομμύρια τόνους νικελίου, δηλαδή 60 δις ευρώ.

  Το Κυβερνητικό «δίλημμα» είναι μεγάλο. Θα δώσουν τα μοναδικά κοιτάσματα εντός ΕΕ, έναντι του γελοίου ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που πρόσφεραν οι Ιρλανδοί ή έναντι του εξευτελιστικού ποσού των  10 χιλιάδων ευρώ που πρόσφερε η κοινοπραξία της  ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, στο διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή ; 

   Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει δυνατότητες παραγωγής 60 τόνους/ανά ημέρα, δηλαδή 1.800.000 ευρώ/ανά ημέρα, δηλαδή με δυνατότητα αποπληρωμής της επένδυσης σε 3 ημέρες, θα το δώσουν έναντι 5 εκατομμυρίων  ευρώ;

   Γιατί αν το κόψεις σίδερα για σκραπ η αξία του ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.  Γιατί τα ειδικά αδειοδοτημένα οικόπεδα του και λιμάνι έχουν τεράστια αξία.  Γιατί μόνο η αποθήκη, τα ανταλλακτικά και ο εξοπλισμός που έχει διαθέσιμα, αν και  απογράφηκαν με αξία λεπτών του ευρώ, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

   Οι θέσεις των εργαζομένων που τρία χρόνια είμαστε στο δρόμο και τις αναδεικνύουμε, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγελαφικό τρόπο.

   Τα τελευταία τρία χρόνια σπαταλήθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις περικοπές στην μισθοδοσία των εργαζομένων. Εισπράχτηκαν από την πώληση προϊόντων της ΛΑΡΚΟ άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ. Χάθηκαν τουλάχιστον άλλα 700 εκατομμύρια ευρώ από τη συρρίκνωση και το σταμάτημα της παραγωγής.

   Αυτά τα χρήματα ήταν υπέρ αρκετά η ΛΑΡΚΟ να είχε εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί παραπέρα ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας. Αντί αυτού, απαξιώθηκε εντελώς για να δοθεί σήμερα έναντι «πινακίου φακής».

     Το μεγαλύτερο «δίλημμα» που φαίνεται να αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση είναι  το πώς θα μας «σερβίρουν» ότι όλα αυτά που πρόσφεραν απλόχερα στους ενδιαφερόμενους «επενδυτές», δεν διασφάλισαν ούτε τη συνέχιση της λειτουργίας της, ούτε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

   Η λειτουργία  της ΛΑΡΚΟ έχει σταματήσει από την 1η Αυγούστου του 2022 και σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου έχουν σταθεροποιηθεί στις 30.000 Ευρώ/τον δεν γίνεται καμία προετοιμασία επαναλειτουργίας. 

   Εάν δεν υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση, 1η Γενάρη όλοι εργαζόμενοι θα βρεθούμε στο ταμείο ανεργίας.

   Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και οι ημέτεροι κολλητοί δουλέμποροι «βγήκαν στο σεργιάνι» παίζοντας με τις ζωές των εργαζομένων (όποιος προλάβει, ότι αρπάξει). 

 • Το δουλεμπορικό γραφείο της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων έχει βγάλει ένα σκασμό χρήματα σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα μέσα από την εργασία των εργαζομένων. Για ακόμη μία φορά εκβιάζει απολύοντας εργαζόμενους. 

               Αρχικά έκανε 6 απολύσεις. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να τους επαναπροσλάβει. Μετέπειτα κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβουλεύσεις για την ομαδική απόλυση όλων. Αναγκάστηκε να ανακαλέσει και τις διαβουλεύσεις. Τώρα ανακοίνωσε ξανά  6 απολύσεις. Όλο αυτό το διάστημα δηλώνει ότι «αν δεν της δοθούν χρήματα δεν θα δώσει αποζημίωση στους εργαζόμενους». (Μην φάει της έχουμε γλαρόσουπα).

 • Για τις ανάγκες φύλαξης των εγκαταστάσεων έφεραν «τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα». Έφεραν μία εταιρεία όπου έχει τους εργαζόμενους που απασχολεί αδήλωτους, ανασφάλιστους, δουλεύουν μόνο νύχτα και πληρώνονται μόνο για ημέρα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εταιρεία αυτή πληρώθηκε για υπηρεσίες που δεν πρόσφερε, γεγονός που έχει καταγγελθεί στην ειδική διαχείριση και περιμένουμε να παρθούν μέτρα. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει και θράσος. Ο επικεφαλής αυτής της εταιρείας στο χώρο του εργοστασίου το παίζει ΡΑΜΠΟ απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα σε σχέση με τον ΡΑΜΠΟ είναι ομιλητικός πολύ, ανοίγει το στόμα του και «πετάει βατραχάκια», λέει ότι «μιλάει κατευθείαν με συγκεκριμένους υπουργούς και την ειδική διαχείριση». 

   Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί και να απαντήσει τους εξής προβληματισμούς:

 • Πώς έχει διασφαλίσει την έννοια «επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ» ;

 • Πότε θα απεγκλωβιστεί από την εξυπηρέτηση ημετέρων, θα κάνει έναρξη της διαδικασία «shoot ΚΑΙ ΈΞΩ» στους δουλέμπορους και θα ενσωματώσει όλους τους εργαζόμενους των εργολαβιών στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ;

 • Πώς και πότε θα επιστρέψει τις περικοπές  των εργαζομένων την τελευταία τριετία;

 • Πότε θα επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας;

 • Πώς θα καταβάλει τη διαφορά που προκύπτει στις αποζημιώσεις σύμφωνα με τις ΣΣΕ;

 • Πώς θα καταβάλει τα προβλεπόμενα από το ασφαλιστήριο ζωής;

   Με αυτήν την κατάσταση να επικρατεί σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι μετά από τρία χρόνια αγώνα δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, να υπερασπιστούμε την εργασία μας, τα δικαιώματα και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. 

 

Με το αίσθημα του ένας για όλους και όλοι για έναν, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.

 


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

Ελαιοτριβείο Πελώνης

ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

cameres stats crazynapofetured

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK