Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

ped1

ped2

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Στο πλαίσιο της εισήγησης του πρώτου θέματος ανέφερε: «Ο νέος νόμος 4412/16  που αφορά “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8/8/2016 αλλάζει άρδην το τοπίο σε ότι αφορά την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες μας χωρίς να υπάρχει μια εύλογη μεταβατική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να συνταχθούμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ που ζητά την αναστολή εφαρμογής, για τους δήμους της χώρας, του νόμου αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έκδοση του συνόλου των υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων που προβλέπονται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις και των διευκρινιστικών εγκυκλίων και υποδειγμάτων εγγράφων, που προβλέπονται από τον ίδιο το νόμο». Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση που έριξε φως σε ορισμένες ασάφειες και κακοτεχνίες του νέου νόμου αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την πρόταση της ΚΕΔΕ.
 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, κ. Υπερήφανος εισηγούμενος το δεύτερο θέμα που αφορούσε την διερεύνηση της συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.” τόνισε: «Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις αναπτυξιακές εταιρείες των Ο.Τ.Α. καθώς θεωρεί το έργο τους πολύ χρήσιμο και επωφελές για τις τοπικές κοινωνίες.  Συμμετέχουμε ήδη στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε., την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και θεωρώ εξίσου κρίσιμη τη συμμετοχή μας στην “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.”». Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο της Αναπτυξιακής και Δημάρχου Λεβαδέων, κα Πούλου η οποία αφού παρουσίασε το προφίλ και τα πεπραγμένα της εταιρείας κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελικώνας – Παρνασσός, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει στους κατοίκους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας. Το σώμα αναγνωρίζοντας την πολύχρονη επιτυχή πορεία της εν λόγω αναπτυξιακής εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 25.000 €.
Σε ότι αφορά το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της αγωγής της εταιρείας «Κων/νος Αλεξάνδρου Α.Ε.» προς την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως καθολικού διαδόχου της ΤΕΔΚ Ευβοίας, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο έτσι ώστε να διερευνηθεί ενδελεχώς το θέμα και στη συνέχεια να προωθηθεί η οριστική επίλυσή του.
Τέλος, ο Πρόεδρος της  Θεματικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης  της Π.Ε.Δ. Στερεάς  Ελλάδας και Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής περί συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στο 7ο ACRO QUALITY  FESTIVAL και το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού  που  θα διεξαχθούν στο Στάδιο  Ειρήνης  και Φιλίας στις 14, 15 & 16  Οκτωβρίου 2016. Το Διοικητικό Συμβούλιο συντάχθηκε σύσσωμο υπέρ της εισήγησης του κ. Τζιαχρήστα και αποφασίστηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων φιλοξενίας στις ανωτέρω εκθέσεις από την Π.Ε.Δ., με το ποσό των 5.000 €, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα από όλη την Στερεά Ελλάδα με ένα συμβολικό κόστος.

ped3ped5ped8ped10

 

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK