Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Δήμος Θηβαίων : Το Climathon έρχεται στη Θήβα στις 21 Νοεμβρίου!

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr


 

 

O Δήμος Θηβαίων με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και σε συνεργασία με τoΕρευνητικό κέντρο "Αθηνά",  το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας συνδιοργανώνουν το  Climathon της Θήβας , στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/thiva/?lang=en

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Τι είναι το Climathon:

Eίναι ένα παγκόσμιο κίνημα αφιερωμένο στην επίλυση των μεγαλύτερων κλιματικών προκλήσεων της πόλης. Στόχος του  είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πόλεων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές και σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καλώντας τους να ενώσουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους για 24 ώρες (σε έναν μαραθώνιο)

H Πρόσκληση:

Η πρόκληση του φετινού ThivaClimathon 2020 αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και ειδικότερα των στερεών απορριμμάτων στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες στον  μαραθώνιο  θα συνεργαστούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα της Θήβας, προτείνοντας:

 
  • συστήματα για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας.  Επιλογή του τύπου των κάδων απόρριψης, έχοντας υπόψη ότι σε κάθε πολίτη θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα χρήσης κάδων των τριών ρευμάτων (ανακύκλωση, σύμμεικτα αστικά και βιοαπόβλητα).
  • τα σημεία τοποθέτησής τους, όχι μόνον για τους κάδους των τριών ρευμάτων αλλά και για τις γωνιές ανακύκλωσης
  • τρόπους διαχείρισης των αντιδράσεων των πολιτών γνωρίζοντας ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ενέργειες, ώστε να εξοπλιστεί με ειδικό πλυντήριο κάδων.                                                      
    (Η εμπειρία του παρελθόντος αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιθυμούν κοντά τους μεν τους κάδους αλλά όχι έμπροσθεν της πρόσοψης των οικιών τους ή των σημείων εργασίας τους καθώς η ύπαρξη κάδων έχει ταυτιστεί με τοπική ρύπανση και πρόκληση οσμών. Έτσι η Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων καλείται πολλές φορές να επαναφέρει τους τροχήλατους κάδους, που μετακινούνται με πρωτοβουλία των  πολιτών και να διαχειριστεί τις συγκρούσεις και τις εντάσεις που δημιουργούνται. Επομένως είναι απολύτως βέβαιο ότι η αύξηση του αριθμού των κάδων θα επιφέρει αύξηση των αντιδράσεων και  ειδικά όσων τους έχουν επί σειρά δεκαετιών έμπροσθεν)
  • τρόπους ευαισθητοποίησης των πολιτών για διαλογή στην πηγή, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί αισθητά ο όγκος των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στους πράσινους κάδους, στους οποίους κατά κύριο λόγο οφείλονται οι οσμές και η τοπική ρύπανση.
  • Τρόπους βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας σε σχέση με την υπηρεσία καθαριότητας

Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα 21 Νοεμβρίου 2020!!

Ideathon Thiva: Μέσα σε 24 ώρες θα κληθείτε να λύσετε μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις της πόλης !

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/thiva/?lang=en  και διεκδικήστε ένα από τα ακόλουθα  έπαθλα

  • 1st: Τabletκαι Συνάντηση με τον Δήμαρχο
  • 2nd: Σκληροί Δίσκοι
  • 3rd: Ακουστικά

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK